Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Torrons artesans

Torrons artesans

Els torrons artesans són els dolços més típics dels Països Catalans durant les festes de Nadal, que originàriament formaven part dels postres dels rics en ocasions especials. Actualment es complementen amb neules i el Tronc de Nadal.

L’origen del torró es creu que és àrab, així com altres postres que contenen ametlles, i que es van anar fent populars a Espanya, França, Itàlia i America Llatina. A més, una de les primeres receptes es troba al Coch del Mestre Robert, d’època medieval.

Varietat de torrons artesans

Existeixen diferents varietats de torrons artesans:

  • Torrons anomenats “torrons forts” o “torrons durs”, com el d’Alacant, Agramunt o Perpinya. Aquests tipus de torrons estan fets a base de ametlles o avellanes (picades o torrades), mel i en alguns casos clara d’ou. La seva forma pot ser rectangular o circular.
  • Torrons de guirlatxa: aquest tipus de torró està fet a base de fruits secs sencers que s’uneixen amb una capa de caramel dur.
  • Torrons anomenats “torrons tous”: existeix una gran varietat de torrons de gustos e ingredients. Aquests es van innovant any rere any

Alguns dels torrons tous més coneguts i que més es comercialitzen actualment són:

  • Torró de crema cremada (fet amb ametlles, sucre, ous i pell de llimona – d’origen ancestral i un dels més sol·licitats);  torrons de crema cremada amb pinya o torrons de xocolata i arròs; torró de xocolata i ametlles; torrons de massapà i fruites confitades, torró de massapà i nous, torró de coco, etc.

A part dels típics torrons, any rere any es creen torrons de sabors nous. Alguns dels més coneguts són el torró de kikos i sal maldon; el torró de gintonic, torró de baileys o el torró de pa amb oli i sal.