Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Sant Valentí

Pastís de Sant Valentí

El dia de Sant Valentí sorprèn a la teva parella amb un pastís especial! A Pastisseria El Pati ens agrada celebrar-ho, i per

això et proposem pastissos de nata, trufa o crema en forma de cor, amb dedicatòries molt especials.

Pels més tradicionals tenim pastissos de nata o trufa, i mousses de llimó o maduixa. Complementa’ls amb una fotografia, és un detall que ningú s’espera! I sinó també pots sorprendre la teva parella amb una caixa de bombons artesans i un ram de flors.

Sant Valentí és un dia de celebració tradicional en països anglosaxons, la qual s’ha exportat a d’altres cultures, en la que els enamorats s’expressen el seu amor o afecte mútuament. A Catalunya el dia dels enamorats es celebra el 23 d’abril, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, i al País Valencià el 9 d’Octubre, coincidint amb Sant Donís.

Història de Sant Valentí

En molts països el dia 14 de Febrer es considera el “Dia dels Enamorats”. El motiu era que es creia que era el dia en que les aus escollien parella.

Més endavant en el segle XIX es va introduir l’intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica s’hi va afegir la de donar altres tipus de regals com ara roses i xocolates; normalment regalats pels homes a les dones. Típicament el Dia de Sant Valentí ha estat una festa occidental. Tot i això, últimament ha arribat a altres països com són el Japó, la Xina o Taiwan.