Celebra la diada de Sant Jordi de la manera més dolça amb el pastís de Sant Jordi: original, en forma de llibre i decorat especialment per l’ocasió. Regala un llibre diferent i ompla el dia de dolçor amb un pastís de nata, crema o trufa. Tot i que si ho prefereixes, sempre pots optar per un mousse o un sacher, també en forma de llibre.
A Catalunya la Diada de Sant Jordi és una festa que es celebra el 23 d’Abril juntament amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l’amor i una jornada en que es reivindica la cultura catalana.
Des del segle XV la tradició diu que s’ha de regalar una rosa vermella «com la sang» a l’estimada. D’aquesta manera es fa referència al dia dels enamorats. A la dècada de 1930 s’afegeix el costum de regalar un llibre al noi,
Història de Sant Jordi
Es celebra el 23 d’abril, doncs és el dia en què es va morir el cavaller Jordi l’any 303. El sant, que restava sota les ordres de l’emperador Dioclecià, es va negar a seguir l’ordre de perseguir els cristians. A causa d’això va ser martiritzat i decapitat.
Ben aviat el van començar a venerar com si fos un màrtir i van aparèixer històries fantàstiques lligades a la seva figura. El culte a Sant Jordi es va estendre durant l’edat mitjana a tots els Països Catalans, ja que al segle VIII ja n’hi havia devoció, i convertint-se en el patró oficial de Catalunya l’any 1456.
Roses i llibres
Actualment i la gran majoria de les ciutats hi podem trobar múltiples punts de venda de roses: a les floristeries, a les cantonades i avingudes, a les llibreries, a les places.
Tal i com marca la tradició, les roses són regalades a les estimades i als estimats, però actualment també a amics i amigues, pares i mares, clients, companys de feina, etc. La rosa ha esdevingut, a part del significat originari de l’amor, un regal de cortesia i d’amistat.
Pel que fa a la tradició dels llibres, l’origen prové de principis del segle XX. L’any 1929 es va decidir que el Dia del Llibre seria el 23 d’Abril. Aquest dia va coincidir amb l’enterrament de Miguel de Cervantes i la mort de William Shakespeare (l’any 1616).
És un dia en que molts lectors aprofiten per intercanviar impressions amb els seus escriptors predilectes. Els escriptors, per la seva banda, es passen el dia signant editorials.