Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Pastisseria

Els nostres productes de pastisseria són elaborats artesanalment a partir de receptes tradicionals que hem anat millorant al llarg dels anys, amb l’objectiu d’aconseguir el millor resultat possible. Per tal de que això sigui possible, utilitzem productes de primera qualitat i de proximitat, fet indispensable per aconseguir un sabor únic.

Elaborem brioixeria de tot tipus: croissants, magdalenes, melindros, palmeres, pastissos de poma, ensaïmades, coques de sucre,  coques pinyons i altres variants amb xocolata. Entre les nostres especialitats de pastisseria podeu trobar els “xuxos” de crema.

També disposem d’una àmplia selecció de pastissos tradicionals, sachers, mousses de diferent sabors, tortells de full i braços de gitano, entre altres opcions. Algunes de les nostres creacions són:

Història de la pastisseria

Història de la Pastisseria

Però què és la pastisseria? La definició de pastisseria és: “L’ofici i art de fer tota mena de pastissos i dolços”.

La paraula pastís prové d’una arcaica paraula francesa ‘Watel’ que significa “aliment”. Encara que alguns especialistes creuen que aquesta prové del llatí tardà ‘pasta’ que al seu torn deriva del grec ‘paste’ que era com se’ls anomenava en l’antiguitat clàssica a la “barreja de farina i salsa”.

L’art de la pastisseria es remunta a l’antiguitat; trobant senyals en els banquets grecs com el Symposion i en passatges de Plutarc, Ctesión i Xenofont.