Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Fira Tàrrega 2017

Fira teatre tarrega

Fira teatre tarrega

La Fira del Teatre al Carrer, coneguda també com Fira Tàrrega és el mercat internacional de les arts escèniques que es celebra cada any a Tàrrega en el segon cap de setmana de Setembre, que va ser fundada l’any 1981.

És un aparador de l’actualitat escènica, amb una programació que inclou espectacles de sala, però que també posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

L’objectiu principal és la dinamització del mercat de les arts escèniques, obrint la porta a la internacionalització de les companyies catalanes.

Altres objectius més específics són el suport a la creació dels artistes, l’impuls de la formació, centrada en la gestió i la creació artística i la generació d’aliances per desenvolupar circuïts o produccions transnacionals d’arts de carrer.

Història

La Fira del Teatre al Carrer va néixer l’any 1981, gràcies a la iniciativa de l’aleshores alcalde de Tàrrega, Eugeni Nadal, i també fruit d’una confluència d’idees: convertir la Festa Major de la ciutat en una gran festa; animar la gent a participar i implicar-s’hi i posar l’urbanisme de la ciutat al servei d’un projecte cultural, el teatre.

Per tirar endavant aquest projecte es va comptar des d’un inici amb l’ajuda i complicitat de Xavier Fàbregas, aleshores cap del Servei de Cinematografia i Teatre de la Generalitat de Catalunya i de Joan Font, director de Comediants.

A mesura que passaven els anys, la Fira del Teatre va anar evolucionant de forma progressiva i obtenint un caire professional, fins al punt d’esdevenir un fenomen sociocultural amb particularitats úniques. La ciutat és reconeguda per la seva cita teatral i el model pioner de la Fira s’ha adaptat e importat en diverses ciutats de l’Estat espanyol.

Es pot consultar més informació sobre la història al web de Fira Tàrrega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *