Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Dia del pare

Dia del PareEl Dia del Pare és un dia molt especial que es celebra el 19 de Març, coincidint amb la diada de Sant Josep.

Els pares s’ho mereixen tot, des d’un detall especial fins un regal ben dolç! I perquè no fer-ho de la manera més dolça possible? Perque no celebrar-ho tot sorprenent-lo amb un pastís dedicat igual que fem pel dia de la mare?

Pastissos del Dia del Pare

A Pastisseria El Pati et proposem pastissos del Dia del Pare en forma de cor, pastissos amb dedicatòries o fotografies reals que us les podreu menjar. Si tens una fotografia que t’agradaria posar-la en un pastís, porta-la en format paper o en USB i nosaltres ho farem realitat.

Si en canvi vols fer tu mateix el pastís, et proposem idees de motllos i accessoris que t’ajudaran a fer-ho realitat d’una manera senzilla i ben original:

  • Motlle en forma de cor
  • Motlles petits en forma de cor
  • Motlles en forma de flors
  • Kit de 4 motlles + accessoris
  • Kit Accessoris

Si també vols incloure-hi una fotografia, et proposem diferents opcions per a fer-ho possible:

  • Kit impressora + tinta + paper
  • Tinta comestible
  • Paper comestible

Quan és el Dia del pare?

El Dia del Pare es celebra el 19 de Març.

A la resta de països la data pot variar entre diferents mesos. Febrer (Rússia), Maig(Corea del Sud, Rumania), Juny (Lituània, Suïssa) són alguns dels exemples de països que no ho celebren al març.

Tradició del Dia del Pare

Aquesta festivitat de tradició antiga ha causat que recentment, per paral·lelisme, es creï el Dia de la Mare. La data escollida per celebrar-ho és el primer diumenge de Maig. Si una cosa no pot faltar en aquesta celebració és un detall en forma de dolç.

Històricament, i d’acord amb el cristianisme, Josep és el pare putatiu, o “adoptiu” de Jesús. A Catalunya la tradició mana que en aquesta festivitat s’ha de menjar crema catalana.

Diada de Sant Josep

La diada de Sant Josep – celebrada el dia 19 de Març – és el dia en el que es celebra el dia del pare. Actualment no és un dia festiu a Catalunya però sí al País Valencià. A Catalunya, és tradició aquest dia menjar crema catalana, i per tant, per aquest motiu s’anomena també crema de Sant Josep. En canvi, a molts països catòlics el dia de Sant Josep és un gran esdeveniment.

A València cal destacar la celebració, on les falles són l’element festiu que més destaca. Les falles són monuments o escultures artístiques, satíriques o grotesques sobre qualsevol tema, persona, esdeveniment, etc. Aquestes escultures són cremades la nit de Sant Josep, excepte l’anomenat «ninot indultat».