El Dia de la mare és una festivitat que a Catalunya es celebra el primer diumenge de maig per tal d’honorar les mares.
Les mares s’ho mereixen tot: des d’un detall especial fins un regal ben dolç! I per què no fer-ho d’una manera ben dolça? Per què no celebrar-ho tot sorprenent-la amb un pastís dedicat igual que fem pel Dia del pare?
Pastissos del Dia de la Mare
A Pastisseria El Pati et proposem pastissos del Dia de la Mare en forma de cor amb dedicatòries o fotografies, sempre amb l’objectiu de trobar la millor forma de sorprendre a la teva mare. Tens una fotografia que t’agradaria posar en un pastís? Porta-la en format paper o en USB i nosaltres ho farem realitat, somriure assegurat!
Si en canvi vols fer tu mateix el pastís, et proposem idees de motllos i accessoris que t’ajudaran a fer-ho realitat d’una manera senzilla i ben original:
- Motlle en forma de cor
- Motlles petits en forma de cor
- Motlles en forma de flors
- Kit de 4 motlles + accessoris
- Kit Accessoris
Si també vols incloure-hi una fotografia, et proposem diferents opcions per a fer-ho possible:
- Kit impressora + tinta + paper
- Tinta comestible
- Paper comestible
Quan és el Dia de la mare?
Des de l’any 1965, el Dia de la Mare es celebra el primer diumenge de maig.
Al principi aquesta celebració estava marcada al calendari el 8 de Desembre, coincidint amb la celebració de la Immaculada Concepció. Però als anys 60 es va introduir la tradició estrangera de celebrar-ho al maig i després d’uns anys celebrant-ho en dues dates, l’Esglèsia va fixar la data en la que es celebra actualment.
A la resta de països la data pot variar entre diferents mesos. Febrer (Noruega), Març (Albània, Sèrbia i Bulgària, entre d’altres), Abril (Armènia) són alguns dels exemples de països que no ho celebren al maig.
Tradició del Dia de la Mare
Les primeres celebracions d’aquest dia tant significatiu es remunten a l’antiga Grècia. En aquella época es rendien honors a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Els romans també ho celebraven, anomenant-ho La Hilaria. La festivitat se la van adjudicar dels grecs, i durant 3 dies realitzaven oferiments.
A altres llocs d’Europa també es celebrava de forma similar. Un exemple és Anglaterra, on al segle XVII tenien el “Diumenge de les Mares”, en que s’anava a missa i es feien regals a les mares.
Festivitat als EEUU
La història descriu que Anna Jarvis – originària de Filadèlfia – va escriure a mestres, religiosos, polítics, advocats i altres personalitats per tal de de celebrar el Dia de la Mare en l’aniversari de la mort de la seva mare. Aquesta celebració la va proposar pel segon diumenge de maig. El 1914 el Congrés dels Estats Units va aprovar la data com el Dia de la Mare i a més va ser declarada festa nacional.
Més tard, més de 40 països es van adherir a aquesta iniciativa, celebrant-ho en dates similars. A més, la festivitat impulsada per Anna Jarvis va començar a mercantilitzar-se, i es va desvirtuar l’origen sentimental de la celebració.