Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Dia de la mare

Pastís del dia de la mareEl Dia de la mare és una festivitat que a Catalunya es celebra el primer diumenge de maig per tal d’honorar les mares.

Les mares s’ho mereixen tot: des d’un detall especial fins un regal ben dolç! I per què no fer-ho d’una manera ben dolça? Per què no celebrar-ho tot sorprenent-la amb un pastís dedicat igual que fem pel Dia del pare

A Pastisseria El Pati et proposem pastissos en forma de cor amb dedicatòries o fotografies, sempre amb l’objectiu de trobar la millor forma de sorprendre a la teva mare. Tens una fotografia que t’agradaria posar en un pastís? Porta-la en format paper o en USB i nosaltres ho farem realitat, somriure assegurat!

Tradició del Dia de la Mare

Les primeres celebracions d’aquest dia tant significatiu es remunten a l’antiga Grècia. En aquella época es rendien honors a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Els romans també ho celebraven, anomenant-ho La Hilaria. La festivitat se la van adjudicar dels grecs, i durant 3 dies realitzaven oferiments.

A altres llocs d’Europa també es celebrava de forma similar. Un exemple és Anglaterra, on al segle XVII tenien el “Diumenge de les Mares”, en que s’anava a missa i es feien regals a les mares.

Festivitat als EEUU

La història descriu que Anna Jarvis – originària de Filadèlfia – va escriure a mestres, religiosos, polítics, advocats i altres personalitats per tal de de celebrar el Dia de la Mare en l’aniversari de la mort de la seva mare. Aquesta celebració la va proposar pel segon diumenge de maig. El 1914 el Congrés dels Estats Units va aprovar la data com el Dia de la Mare i a més va ser declarada festa nacional.

Més tard, més de 40 països es van adherir a aquesta iniciativa, celebrant-ho en dates similars. A més, la festivitat impulsada per Anna Jarvis va començar a mercantilitzar-se, i es va desvirtuar l’origen sentimental de la celebració.