Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Carnestoltes – Carotes

Carotes de carnestoltes

Gaudeix del Carnestoltes de la manera més dolça: postres diferents però amb els sabors tradicionals, divertides però alhora elegants: les carotes de Carnestoltes són la teva millor opció.

A Pastisseria El Pati t’oferim uns pastissos que de ben cert no et deixaran indiferent: pastissos en forma de carotes de nata, crema o trufa. I si ens ho demanes amb antel·lació, també en podem fer també de torró o sacher.

Dóna-li un toc de diversió al dinar o sopar amb unes postres que treuran una rialla a més d’un!

Història del Carnestoltes

El Carnaval – o Carnestoltes – és  una celebració que pertany al calendari lunar, i que per tant, és una festa mòbil en el temps any rere any.

És una festivitat molt relacionada amb la tradició cristiana, celebrada certs dies abans del Dimecres de Cendra, dia en què la Quaresma comença. Els 40 dies que dura la Quaresma en la tradició cristiana són considerats dies de sacrifici. Per això, durant Carnaval s’aprofita per “trencar” moltes regles.

Hi ha 2 personatges que representen històricament la lluita entre el Carnaval i la Quaresma. D’una banda, el rei Carnestoltes, un personatge bevedor i esbojarrat. Per l’altra, la vella Quaresma: una vella de set cames que no menja carn (però sí peix) i dejuna.

Històricament arreu de Catalunya han destacat diferents carnavals, tots ells diferenciats per les seves particularitats. El de Barcelona, el de Sitges i Tarragona en el vessant més brasilera; així com també el de Vilanova i la Geltrú i Solsona com a tradicionals.

Els millors carnavals del món

Carnaval Rio de Janeiro

Segons National Geographic, els 5 millors carnaval del món son: Río de Janeiro, Nova Orleans, Venecia, Niça i Colonia. Tots ells es celebren des de fa segles, els quals any rere any es superen, amb més gent participant-hi.

Un exemple és el Carnaval de Río de Janeiro. Música, samba, llums, lluentons… sinònims del que representa. Quatre dies d’autèntic caos i festa en que la música i la rítmica estàn a tota arreu.  L’origen es remunta a finals del segle XIX.