Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Bunyols de Quaresma

Bunyols de Quaresma - Bunyols de cremaArriba la Quaresma i això significa que arriben els bunyols de Quaresma a Pastisseria el Pati. Petits però temptadors, senzills però dolços i llaminers… un cop n’hagis tastat un, no podràs parar!

Els bunyols de Quaresma són dolços amb arrels en la cuina tradicional àrab. Estan fets a partir de boles d’una massa elaborada amb farina de blat, llard i ous que es fregeixen amb oli calent, el qual provoca que s’inflin (i per això també són anomenats “bunyols de vent”).

Tot i que normalment són farcits dolços amb crema, també se’n poden trobar de xocolata i altres tipus. A més, els de caire dolç acostumen a anar ensucrats. S’acostumen a menjar per Setmana Santa, i tot i que antigament només se’n trobaven els dimecres i divendres a les pastisseries, actualmente se’n poden trobar cada dia.

Història dels bunyols de quaresma

Des del segle X els jueus sefardites elaboren uns brioixos fregits amb farina de blat.  Aquests brioixis, que anomenen bimuelos, s’elaboren per tal de celebrar la Janucá

La introducció d’aquests brioixos en la celebració de Tots Sants és una modificació cristiana, per proximitat amb la Janucá jueva. Més endavant es van fer famosos a Madrid, arribant a ser tan populars com els xurros.

Quaresma

La paraula Quaresma prové del llatí quadragesima, o el “quarantè” dia abans de Pasqua. Aquest període és el que el calendari litúrgic cristià assenyala per tal de preparar-se per a la Setmana Santa. S’inicia el dimecres de Cendra i finalitza el diumenge de Pasqua.

Però quin és l’objectiu? L’objectiu és establir un període de reflexió i penitència, en que tradicionalment es practica dejuni i abstinència. D’aquesta manera els cristians tenen temps de preparar-se per la celebració de Pasqua.