Pastissers artesans des de 1976

Pastisseria El Pati

Pastisseria & Bomboneria – Productes artesans

Braç de gitano

Braç de gitano

El braç de gitano és un pastís tradicional en quant al sabor, però amb un format visual diferent al pastís. S’elabora amb una planxa de biscuit que un cop afegida la nata, s’enrotlla per donar-li aquesta forma. Posteriorment es cobreix de iema i sucre per poder-ho cremar i donar-li aquest efecte tant semblant al de la crema catalana. Decorat amb xocolata, permet afegir-hi qualsevol inscripció i/o dedicatòria.

El braç de gitano el tenim de nata, crema però també amb trufa o amb turró! El pastís tradicional de tota la vida, però ara en format llarg.

Oferim també variants en format individual: bracets de crema o nata, i búlgars, que son bracets de trufa recoberts de xocolata.

Història del braç de gitano

El braç de gitano és un pastís de forma cilíndrica que tradicionalment està farcit amb amb crema o nata, i cobert amb iema o sucre llustre. També n’hi ha amb xocolata i se’n poden fer variants amb recoberts de melmelada, merenga o xocolata.

L’origen del nom pot raure en la forma que té, comparable amb l’avantbraç d’una persona, i la cobertura de iema i sucre cremat fan que tingui aquest aspecte més aviat morenet, com la pell d’una persona d’ètnia gitana.